Hogyan váljon ezermesterré és legyen büszke magára

Sokszor hallani manapság, hogy a nemi egyenlőség súlykolásával  sok háztartásban a nő hordja a nadrágot. A sok fehérgalléros férfi mellett sokszor találunk gyakorlatias, akár mérnöki végzettségű hölgyet. Ez a jövő?

A nemi szerepek a nők munkapiacon való megjelenésével erőteljesen átalakultak. Legalábbis a posztmodernista, neoliberális világfelfogás ezt sugalmazza. A férfiak jó része nem hajlandó az alapvető ház körüli barkácsmunkák elvégzésére sem. Sok hölgy ezt szóvá is teszi és olyan férfira vágyik, akinek nem okoz gondot egy szög beverése a falba.

Mit tehet Ön annak érdekében, akár férfi, akár nő, hogy elboldoguljon a ház körül vagy a lakásban felmerülő kisebb javításokkal?

Internet

Temérdek csináld magad szerelési útmutató található az interneten. Legyen szó autószerelésről, a csaptelep szűrőcseréjéről vagy egy grillterasz építésének fortélyairól, nem tud olyan ritka vag túlzottan specifikus témát kitalálni, amelynek ne lenne “irodalma” a legnagyobb videómegosztó oldalon.

Érdemes ugyanakkor fenntartásokkal kezelni ezeket. Egy gyakorlott autószerelő számára lehet, hogy mindössze 2 percig tart egy művelet és a kifejezetten könnyű kategóriába sorolja azt. Önnek azonban, főleg a tanulási görbéjének elején sokkalta több időre lesz szüksége. Ettől ne keseredjen el, gyorsan fog fejlődni a gyakorlás révén.

Ügyes rokon vagy barát

Érdemes valaki olyan segítségét kérnie, amennyiben elérhető, aki Önnél jóval gyakorlottabb. Talán felmerült Önben:

“Azért, hogy megcsinálja helyettem a munkát?”

Semmiképpen sem!! Használja inkább arra az ilyen segítséget, hogy alkalomadtán elkísérje és megfigyelje a munkáját, így új fogásokat és trükköket leshet el.

Próbálni, próbálni, próbálni

Az elején mindenképpen nehéz dolga lesz. Frusztráló, ahogy a videón tökéletesen sikerülő barkácsmunka vagy javítás Önnek harmadszorra sem jön össze. Ne keseredjen el! Gyerekkorában is napról napra újat tanult, most is egyre jobb lesz, amint halad előre saját útján.

Ne veszítse el lelkesedését

Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, hogy mint minden kezdet, ez is rendkívűl nehéznek tűnik az elején. Jordan Peterson klinikai pszichológusprofesszor fogalmazta meg, hogy minden új dolgot, amibe belekezdünk, rettenetesen csinálunk az elején. De csak az elején! Ez gyorsan változik. Idővel egyre agyafúrtabb és jártasabb lesz a különféle technikákban és technológiákban. Legyen szó autószerelésről, süteménysütésről vagy csapszerelésről, el fog jutni arra a pontra, ahol már mosolyogva gondol majd vissza korábbi saját önmagára.

Ne várjon tovább, sajátítson el még ma egy újabb fogást, szerelésre fel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *